Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kubica: Zajímá mě jenom Formule 1

Kubica: Zajímá mě jenom Formule 1

Není si však jistý, zda se do ní dokáže vrátit.

Robert Kubica prohlásil, že nemá zájem vrátit se na plný úvazek do žádné jiné závodní série než do Formule 1.

Mercedes pro letošní rok nabídl Polákovi místo v německém šampionátu cestovních vozů DTM. Kubica se však místo toho rozhodl zůstat u rallye, kde by rád znovu nabral fyzickou kondici.

V rozhovoru pro britský Autosport Kubica řekl, že dokud bude věřit, že se může vrátit do Formule 1, nechce se zavazovat do žádné jiné závodní série.

"Nyní je pro mě prioritou dostat se co nejvíce do pořádku," řekl Kubica, který také potvrdil, že před nedávnem zkoušel simulátor Mercedesu.

"V tuto chvíli se nemůžu vrátit do monopostu, mojí vizí v této fázi není vrátit se do sedanů na okruh. DTM je pro mě jeden z nejvrcholnějších šampionátu na světě; jezdci, kteří tam závodí - podle mě je tam minimálně deset pilotů, kteří mohou vyhrát závod. Je to velmi kvalitní šampionát.

Není to tak, že bych ty vozy, nebo GTčka či jiné podceňoval, jde jen o to, že mám něco v hlavě a dělám vše proto, abych toho dosáhl, a to je pro mě ta nejlepší cesta.

V budoucnu budu možná jednoho dne závodit v DTM, GT nebo něčem takovém, protože budu v té chvíli mít pocit, že je to správné. Stále jsem mladý, myslím, že v motorsportu stále něčeho mohu dosáhnout, udělám to nejlepší."

Ačkoliv Kubica připouští, že není jisté, zda někdy bude dostatečně v pořádku na to, aby znovu závodil ve Formuli 1, říká, že se nedá ani vyloučit, že tomu tak nebude.

"Není tu žádná záruka, nemůžu říct, zda se vrátím nebo ne, není však ani 100%, že už se zpátky do Formule 1 nevrátím. Udělám pro to maximum," řekl.

"Prošel jsem si obtížným obdobím a řekl bych, že nyní je to už snazší, užívám si to, stále to však pro mě není jednoduchá doba, jelikož bych rozhodně spíše uvítal, kdybych závodil ve Formuli 1 a byl na 100% fit. Realita je však jiná.

Nyní potřebuji od všeho kousek - trochu štěstí a motivace, což si myslím, že mám; a nepřestávat na sobě pracovat, takže mám možná šanci vrátit se na takovou úroveň, na které jsem byl před havárií."