Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli nové pneumatiky nasadí až v Maďarsku

Pirelli nové pneumatiky nasadí až v Maďarsku

Oznámilo zároveň výběr směsí pro další závody.

Pirelli potvrdilo, že konstrukce pneumatik se oproti původním plánům nezmění minimálně do Velké ceny Maďarska.

Italský dodavatel pneumatik měl původně v plánu nasadit nové gumy už v Kanadě, nakonec však na žádost týmů přesunul jejich uvedení až na Velkou cenu Velké Británie a v Kanadě tak na nich měli jezdci absolvovat pouze páteční tréninky. Ty ovšem propršely a pneumatiky tak nebylo možné otestovat. Nyní se jejich premiéra odsouvá až na konec července, kdy se jede na Hungaroringu.

Dnes Pirelli oznámilo rozdělení směsí pro nadcházející tři závody ve Velké Británii, Německu a Maďarsku. Potvrdilo zároveň, že jejich konstrukce se nezmění.

"Rozhodli jsme se tak na základě toho, že nové pneumatiky, které byly přivezeny do Kanady na páteční tréninky, nemohly být kvůli dešti dostatečně otestovány, a také vzhledem k tomu, že týmy se na zavedených změnách nedokázaly jednohlasně shodnout," stojí v prohlášení Pirelli.

Pro Velkou cenu Velké Británie na Silverstonu budou mít týmy a jezdci k dispozici tvrdou a střední směs pneumatik. Stejná dvojice směsí pak bude také při VC Maďarska.

V rámci Velké ceny Německa na Nürburgringu, která oba závody rozděluji, pak budou v akci střední a měkká směs pneumatik.