Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Tost: Na Ricciardovo místo mám tři kandidáty

Tost: Na Ricciardovo místo mám tři kandidáty

Nejblíže má k Formuli 1 Portugalec Antonio Félix da Costa.

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost řekl, že pro sedačku uvolněnou Danielem Ricciardem, který se od příští sezóny stane pilotem Red Bullu, má tři kandidáty, mezi kterými se rozhoduje.

Tost již dříve oznámil, že Jean-Eric Vergne bude také v příští sezóně pilotem juniorského týmu Red Bullu. Podle Tostových slov bude jeho týmovým kolegou jeden z trojice členů programu Red Bullu pro mladé závodníky.

"(Carlos) Sainz jr., (Daniil) Kvyat a (Antonio Félix) da Costa jsou třemi kandidáty na sedačku," řekl Tost pro list Marca.

Má se přitom za to, že právě 22letý Portugalec da Costa má největší šance, druhý v pořadí je pak 19letý Kvyat. Nejmenší šance má Sainz junior, u kterého je podle Tostových slov přestup do Formule 1 v současné době málo pravděpodobný.

"Myslím, že Carlosovi (Sainzovi jr.) chybí tak dvě sezóny na vstup do Formule 1. Myslím si, že dokud vám nebude 20, neměli byste do Formule 1 vstoupit, nebo to ani čekat, protože byste se mohli spálit. Carlos musí pokračovat v závodění v nižších sériích, růst a na ten přestup si počkat."

Vzhledem k těmto slovům tak zbývají dva piloti, kteří by mohli do Formule 1 prostřednictvím týmu Toro Rosso vstoupit. Tost také potvrdil, že rozhodnutí učiní až poté, co vše projedná s "několika lidmi". Dá se předpokládat, že mezi nimi budou také Helmut Marko a Dietrich Mateschitz.

"Rozhodnu se, ovšem rozhodnutí v sobě bude zahrnovat také diskuzi s několika lidmi a bude takové, aby bylo co nejlepší pro všechny. K ničemu nikdy nemůžete říct ne, nemyslím si ale, že v roce 2014 pojedeme s Carlosem,"
uzavřel Tost.