Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa má zájem pouze o sedačku u předního týmu

Massa má zájem pouze o sedačku u předního týmu

"Mám hodně co nabídnout."

Felipe Massa řekl, že nechce být ve Formuli 1 jen proto, aby navyšoval počet svých startů, naopak by příští rok rád získal místo v konkurenceschopném voze.

Massa minulý týden oznámil, že odchází z Ferrari, kde jej pro příští dva roky nahradí vedle Fernanda Alonsa Kimi Räikkönen.

Brazilec nyní vyjednává s několika dalšími týmy, aby si zajistil sedačku, která jej udrží na startovním roštu Formule 1 také v příštím roce.

Podle informací Autosportu se Massa může opřít o velkou podporu, která by mu mohla zajistit místo u předního týmu, které, jak sám připouští, je jediné, po kterém touží.

"Jednáme s některými týmy a doufám, že pro mě najdeme to nejlepší východisko,"
řekl Massa.

"Chci najít dobrý vůz. Nechci být ve Formuli 1 jen do počtu. Chci tady být proto, abych měl dobrou šanci bojovat o slušný výsledek.

Chci mít nejlepší možnost bojovat o vítězství a o titul v šampionátu. To je to, co hledám a doufám, že to najdeme. Mám hodně co nabídnout."


Šéf Ferrari Stefano Domenicali připustil, že nebylo snadné rozloučit se po tolika letech s Massou. Ital však pochválil Brazilcův postoj, když se o zprávě dozvěděl.

"Bylo to velmi obtížné, a to i z hlediska emocí," řekl. "Znám Felipeho od chvíle, kdy to byl ještě kluk v šortkách. Bylo mu 19.

Společně jsme vyrostli a v této situaci jsem se od něj něco naučil. Způsob, jakým přijal vzniklou situaci a klid, jaký ukázal, je něco, co není příliš obvyklé."