Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

K Sauberu by příští rok mohl zamířit Barrichello

K Sauberu by příští rok mohl zamířit Barrichello

Brazilský veterán je jedním z možných kandidátů.

Šéfka týmu Sauber Monisha Kaltenborn řekla, že jedním z možných kandidátů na sedačku v týmu pro příští sezónu Formule 1 je také Rubens Barrichello.

Spekulace o tom, že by se Brazilec mohl do kokpitu Formule 1 vrátit už pro letošní Velkou cenu Brazílie, Kaltenborn vyvrátila, pro příští sezónu by však Barrichello mohl mít dveře otevřené.

41letý Barrichello má na svém kontě 322 startů ve Formuli 1 a v historických tabulkách mu v tomto ohledu patří první místo. Na konci sezóny 2011 přišel o své místo u Williamsu, ještě předtím však prohlásil, že Formule 1 pro něj ještě není uzavřenou kapitolou.

Na dotaz, zda je Barrichello jedním z kandidátů na místo pro sezónu 2014, Kaltenborn řekla: "Je tu několik možností.

Víme, co (Rubens) má - jeho zkušenosti. Rád by se vrátil, takže uvidíme. Stále vám odpovím stejně - oznámení učiníme ve správný čas."


Kaltenborn však jasně vyloučila, že by se Barrichello vrátil již v letošní sezóně a objevil by se při domácí Velké ceně Brazílie, která 24. listopadu uzavře letošní ročník.

Když byla dotázána, zda očekává, že jezdecká sestava Sauberu zůstane do konce roku nezměněna, odpověděla: "Rozhodně. Nevidím tu žádnou možnost. Pro ten závod nemáme důvod měnit své dva jezdce."

Poté, co Barrichello odešel z Formule 1, strávil sezónu 2012 v americkém seriálu IndyCar. Letos závodí v brazilském šampionátu cestovních vozů V8 Stock Cars.