Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber věří, že se svou taktikou může vyhrát

Webber věří, že se svou taktikou může vyhrát

Australan je nejvýše postaveným jezdcem na tvrdších gumách.

Mark Webber věří, že mu zvolená strategie poskytuje skvělou příležitost vyhrát Velkou cenu Indie, přiznává však, že je velice těžké předpovědět, čí taktika se nakonec ukáže být úspěšnější.

Dosavadní průběh víkendu ukázal, že měkké pneumatiky vydrží pouze několik kol, než začnou podléhat výraznému opotřebení, zatímco střední směs se těší daleko stabilnějším vlastnostem. Webber je přitom na startovním roštu nejlépe postaveným jezdcem na tvrdším obutí.

Vítězný Sebastian Vettel i jezdci Mercedesu startující za ním se na své pozice kvalifikovali na měkkých gumách. Dalším pilotem se střední směsí je přitom až osmý Fernando Alonso.

Na otázku, zda mu zvolená strategie poskytuje šanci na vítězství, Webber odpověděl: "Ano. Všechno musí vyjít. Máte šanci být nakonec v dobré pozici.

Ale, nedá se úplně říct, jak se bude závod z pohledu taktiky vyvíjet. A jak jsme viděli u (Romaina) Grosjeana v polovině závodu v Suzuce, kde ten se tam vzal? Stačí jeden člověk a přijdete o vítězství. Nevíte, jak čistou budete mít trať, až vyjedete z boxů, takže to je velký faktor.

Člověk by si myslel, že ten na tvrdší směsi by měl mít čistších prvních dvacet kol v závodě, ale pokud se mu podaří dobře dotáhnout, pak je ta měkká stále celkem dobrá."

Webber zároveň přiznal, že jeho ztráta na Vettela není pouze výsledkem odlišné volby pneumatik.

"Asi bych skončil desetinu a půl za Sebem, takže to pořád bylo docela dobré kolo. Být osm nebo devět desetin před některými dalšími na tvrdších gumách bylo dobré, jelikož jsem měl popravdě pocit, že jsme na tvrdších pneumatikách nebyli tak konkurenceschopní."