Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Frijns novým rezervním jezdcem Caterhamu

Frijns novým rezervním jezdcem Caterhamu

Přidá se k Alexanderu Rossimu.

Robin Frijns doplní pro letošní sezónu Formule 1 Alexandera Rossiho v roli rezervního a testovacího jezdce Caterhamu.

Nizozemec v loňské sezóně stejnou roli zastával u týmu Sauber. Kromě toho závodil v týmu Hilmer Motorsport v seriálu GP2 poté, co v roce 2012 vybojoval titul ve Světové sérii Formule Renault 3.5.

"Jsem velmi šťastný, že mi Caterham a Renault dali šanci být v roce 2014 ve Formuli 1," řekl Frijns.

"V dnešní době je obtížné najít tým Formule 1, který bude mít k mladému jezdci jako jsem já, takovou důvěru. V průběhu jednání jsem měl ale velmi dobrý pocit, že mi tým skutečně věří.

To je také jedním z hlavních důvodů, proč pro mě byl Caterham už nějakou chvíli prioritou číslo 1 a jsem velmi vděčný, že to vyšlo."


Šéf Caterhamu Cyril Abiteboul řekl, že Frijns se bude o povinnosti dělit s Rossim, se kterým si také rozdělí stejné množství času stráveného ve voze.

"Bude naším rezervním jezdcem ve všech závodech, kde se bude Alexander zaměřovat na GP2 a během roku se dočká několika jízd s F1, což jej ještě více ponoří do týmu Formule 1 a pomůže mu to se vyvíjet a porozumět tomu, co tento vrchol obnáší," řekl Abiteboul.

"Výrazně také zapůsobil na naše inženýry při jeho jízdách na simulátoru. Jednoduše řečeno, má talent dostat se až na vrchol tohoto sportu."

V juniorském týmu Caterhamu působícím v GP2 vedle Rossiho získal místo Rio Haryanto.