Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Frijns nemá v plánu letos nikde závodit

Frijns nemá v plánu letos nikde závodit

Chce se plně věnovat roli rezervního pilota Caterhamu.

Robin Frijns se letos nebude poohlížet po sedačce závodního pilota v žádné jiné závodní sérii a bude se plně věnovat svým povinnostem rezervního jezdce u týmu Caterham ve Formuli 1.

Šampion Světové série Formule Renault 3.5 z roku 2012 v loňském roce zastával roli rezervního pilota týmu Sauber. Kromě toho se představil v několika závodech GP2 v barvách týmu Hilmer Motorsport. V sezóně si dokonce dokázal připsat i jedno vítězství.

Příležitost usednout do vozu Formule 1 mu Sauber však poskytl pouze v rámci testu nováčků v Silverstone. U Caterhamu by se pak kromě toho měl objevit i v několika pátečních trénincích.

Na dotaz, zda bude letos závodit i v nějaké jiné závodní sérii, Frijns odpověděl: "Plně se soustředím na svou roli testovacího jezdce u Caterhamu.

Nastoupím do několika prvních volných tréninků a pokusím se týmu pomoci, jak nejlépe dokážu."


Frijns dostal od týmu z Leafieldu šanci také v první sérii letošních předsezónních testů ve španělském Jerezu. Kvůli problémům s elektronikou a motory Renault však nedokázal zajet měřené kolo.

"Když jedete 60 kilometrů, den si neužijete, užil jsem si ale svůj den s týmem," řekl. "Byla to zábava, i když jsem příliš nejezdil. Kluci pracovali tvrdě."

Kromě Frijnse bude letos rezervním pilotem Caterhamu také Alexander Rossi. Američan však kromě toho získal místo také v týmu Caterhamu v seriálu GP2, kde mu bude týmového kolegu dělat Indonésan Rio Haryanto.