Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes je problémy Red Bullu překvapen

Mercedes je problémy Red Bullu překvapen

Myslí si ale, že tým je dokáže rychle vyřešit.

Mercedes připustil, že problémy Red Bullu v prvních předsezónních testech jej překvapily. Vítěze Poháru konstruktérů z posledních čtyř let však podle něj nelze zatím odepisovat.

Red Bull v prvních testech v Jerezu trápily problémy s přehříváním a také s motorem Renault. Daniel Ricciardo a Sebastian Vettel kvůli tomu zvládli během čtyř dnů odjet pouze 21 kol a tým z Milton Keynes tak bude muset zapracovat na vyřešení problémů, aby se podobná situace neopakovala ve druhých testech koncem února v Bahrajnu.

Šéf týmu Mercedes Toto Wollf by pak podle svých slov u týmu, který v posledních letech tak jasně dominoval Formuli 1, takové problémy nikdy nečekal.

"Osobně jsem překvapen," řekl Wolff. "Problémy v prvním a druhém dni se daly očekávat, ale nečekal bych, že Red Bull během testů neodjede skoro žádné kilometry."

I přesto, že je Wolff prvotními problémy Red Bullu zaskočen, neočekává, že by takové starosti mistrovský tým měl delší dobu.

"Upřímně vlastně nevím, co se stalo, jen jsem četl komentáře," řekl.

"Je to velmi dobrý tým s odhodlaným přístupem a v minulosti ukázali, že jsou velmi konkurenceschopní.

Nepochybuji proto o tom, že ať už se to týká motoru nebo šasi, tak oni tyto problémy vyřeší."


Inženýr Williamsu Rod Nelson pak řekl, že i když se problémy Red Bullu a Renaultu v Jerezu zdály být vážné, tak vzhledem k tomu, jak je vůz Formule 1 složitý, může být řešení jednodušší, než by se dalo čekat.

"Renault prožíval noční můry, může za tím ale být jen jedna věc," řekl. "Může to být tím, že je baterie trochu malá nebo se přehřívá."

Fernando Alonso z Ferrari pak prohlásil, že jeho tým neztrácel čas přemýšlením nad situací Red Bullu.

"Nezajímáme se o to, co dělají ostatní," řekl mistr světa z let 2005 a 2006. "V naší garáži je spousta práce, takže se příliš nedíváme jinam.

Zatím toho Red Bull zajel docela málo, jsem si ale jistý, že to vyřeší."


Podle Felipeho Massy z Williamsu by zase problémy Red Bullu mohly být motivací pro další týmy, dává jim to totiž příležitost ukončit nadvládu týmu z posledních čtyř let.

"Pokud nevidíte Red Bull neustále vyhrávat, pak to může být pozitivní pro všechny," řekl Brazilec.