Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vergne už není zklamaný, že nezískal místo u Red Bullu

Vergne už není zklamaný, že nezískal místo u Red Bullu

U týmu Toro Rosso je Francouz šťastný.

Jean-Eric Vergne věří, že fakt, že nakonec u Red Bullu pro letošní sezónu nezískal místo vedle Sebastiana Vettela, z něj udělal silnějšího pilota.

Francouz byl jedním z kandidátů na sedačku uvolněnou Markem Webberem, který po loňské sezóně opustil Formuli 1 a připojil se k Porsche v jeho programu v kategorii LMP1 v Mistrovství světa vytrvalostních závodů. Jeho místo však nakonec zaujal další Australan Daniel Ricciardo, který byl loni s Vergnem v týmu Toro Rosso.

Vergne, který pro letošní rok zůstává u Toro Rosso a týmového kolegu mu bude dělat mladý Rus Daniil Kvjat, připustil, že zklamání z nezískání sedačky u Red Bullu jej vedlo během zimy k zamyšlením se nad sebou. Francouz věří, že nyní je po mentální stránce silnější.

"Samozřejmě to pro mě bylo obtížné období, kterým jsem si musel projít, a bral jsem to tak trochu jako prohru a smůlu," řekl Vergne.

"Přes zimu jsem si udělal čas a podíval se na sebe do zrcadla. Uvědomil jsem si, že pro mě bylo vlastně dobré, že jsem nešel do Red Bullu.

Jsem šťastný, že jsem tady a že ze sebe mohu udělat silnějšího pilota. Loni jsem byl podle mě opravdu slabý, a to zejména kvůli psychice.

Věřím proto, že kdybych šel do Red Bullu, tak by to pro mě bylo jako vítězství a nemyslím, že všechna ta práce, kterou jsem přes zimu udělal, by byla stejná. Bojovat proti Sebastianovi by pak bylo ošklivé."


Vergneho letos čeká již třetí sezóna ve Formuli 1 s týmem Toro Rosso a věří, že tým z Faenzy má potenciál na to umístit se v konečném hodnocení Poháru konstruktérů na lepší než sedmé pozici, kterou tým obsadil v loňském roce.

23letý Vergne také doufá, že následující sezóna pro něj nebude o Toro Rosso tou poslední.

"Vidím, že Toro Rosso má velký potenciál," řekl Vergne. "Jsem velmi šťastný, že jsem letos v tomto týmu.

Myslím, že ve Scuderii Toro Rosso jsem v dobré pozici a že mají do budoucna dobré plány.

Jestliže nemůžete být ve špičkovém týmu jako McLaren, Red Bull, Mercedes nebo Ferrari, pak je tohle rozhodně nejlepší volba.

Tomuto týmu věřím a myslím, že oni věří také mně, nevidím to jako poslední rok u Toro Rosso.

Pokud se letos jako pilot hodně zlepším, tým ve mně uvidí dobrý potenciál a já v týmu zlepšení, budu více než šťastný, pokud budu s tímto týmem moci pokračovat i nadále."