Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso zastavil "závažný" problém s motorem

Toro Rosso zastavil "závažný" problém s motorem

Motor Renault dnes Vergnemu dovolil odjet 19 kol.

Poslední den druhé série předsezónních testů v Bahrajnu byl podle Jeana-Erica Vergneho pro stáj Toro Rosso poznamenán "závažným problémem" s motorem Renault.

Francouz v sobotu dokázal odjet pouze 19 kol, když většinu dne musel strávit v garáži a jen sledovat, jak mechanici týmu spolu s inženýry od Renaultu pracují na opravě vozu a na tom, aby jej mohli vyslat na trať.

"Dnes jsme měli závažný problém," řekl Vergne po skončení dnešních jízd. Jedním dechem však dodal, že problém "byl na straně motoru."

"Všichni víme, že nějaké problémy jsou už od začátku, takže to není nic nového," řekl. "Nebudu mluvit negativně, jelikož to tak necítím a všichni to vědí, takže nemám zapotřebí říkat nic dalšího.

Jsem pozitivní. Zásadní problémy jsme měli vždy, některé z nich však byli schopni odstranit. Vím, že to zabere nějaký čas."

Vergne má rovněž pocit, že Toro Rosso letos postavilo velmi dobré auto a pouze problematický začátek testů nedovoluje ukázat pravý potenciál vozu STR9.

"S chováním vozu jsem opravdu spokojen," řekl. "Máme dobrý balík. Když bude dobrý i motor, pak si myslím budeme vypadat více méně OK. Tým odvedl skvělou práci, když mi dal šasi, které mi vyhovuje."

Francouz také věří, že Renault dokáže své problémy co nejrychleji vyřešit. Na dotaz Autosportu, zda nebudou další testy, které se v Bahrajnu uskuteční příští týden, příliš brzy na vyřešení všech problémů, Vergne odpověděl: "Myslím, že vždy je to příliš brzy. Potřebujeme co nejvíce jezdit. Problémy s novým vozem vidíte jen tehdy, když jezdíte.

Příští týden ale není první závod, takže když se případně znovu objeví problémy, nebude na tom záležet. Jde jen o to přijet do Melbourne s dobrým balíčkem a budeme schopni závodit.

Mám velkou důvěru v lidi, kteří pracují v týmu a u Renaultu. Vědí, kde jsou problémy, a jsem přesvědčen, že s tím dokážou něco udělat."