Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sauber pracuje na vývoji lehčího šasi

Sauber pracuje na vývoji lehčího šasi

Nasadit by jej mělo v Barceloně.

Sauber podle informací britského Autosportu připravuje pro Velkou cenu Španělska nové šasi, které bude lehčí než to současné.

Švýcarské stájí se doposud nepodařilo dostat se se svým letošním monopostem na minimální povolenou hmotnost vozu Formule 1, která činí 692 kilogramů, čímž samozřejmě vůz C33 za svými soupeři výrazně zaostává z pohledu rychlosti.

V rámci vývoje však tým z Hinwilu pracuje na výrazném snížení hmotnosti šasi svého vozu, které by mělo být připraveno pro závod na Katalánském okruhu v Barceloně, jenž se pojede 11. května.

Díky těmto změnám by měl vůz C33 zhubnout o 20 kilogramů. Má se přitom za to, že každých 10 kilogramů zpomalí vůz v každém kole o tři desetiny sekundy.

Šéfka týmu Sauber Monisha Kaltenborn Autosportu řekla, že tým se nyní při vývoji zaměřoval především na své problémy s hmotností monopostu.

"Pro Barcelonu plánujeme velká vylepšení, ovšem už pro oba nadcházející závody (v Bahrajnu a Číně) nasadíme vylepšení, která nám pomohou z pohledu hmotnosti,"
řekla Kaltenborn.

Sauber je jedním ze čtyř týmů, které zatím v letošním ročníku Formule 1 nezískaly ani bod. Kromě něj na první body čekají také u Lotusu, Caterhamu a Marussie.