Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Německé tažení Tomáše Engeho

Německé tažení Tomáše Engeho

Český jezdec se účastní úvodního podniku GT Open.

Tomáš Enge sotva opustil kokpit závodního vozu Camaro GT3 a opět míří s Lamborghini týmu Kox Racing k úvodnímu podniku International GT Open na německý Nürburgring.

O posledním dubnovém víkendu čekal na tým Reiter Engineering úvodní podnik ADAC GT Masters v Oscherslebenu, kde Tomáš Enge a jeho týmový kolega Albert von Thurn und Taxis startovali s vozem Camaro GT3, který německý tým stále vyvíjí.

Víkend pro tým Reiter Engineering nezačal nejlépe. Po testu na Lausitzringu musel vůz ještě do dílen německé stáje a až ve čtvrtek v noci dorazil tým do Oscherslebenu. „Bylo to hodně složité, ale zvládli jsme to. V pátek jsme odjeli jen jeden trénink, a to se samozřejmě podepsalo na kvalifikačním výkonu jak mého, tak také týmového kolegy. Postupně jsme ale zrychlovali a v závodě to nevypadalo špatně,“ popsal situaci na začátku závodního víkendu Tomáš Enge.

V první závodní jízdě došlo k chybě ve střídání, kdy byl tým o sekundu rychlejší, než pravidla dovolují a dostal penalizaci stop&go. Nicméně si tým pochvaloval rychlost svého vozu. V neděli se po opakovaném startu dostal Tomáš Enge až na sedmé místo. Z této pozice jel liberecký závodník také střídat, ale mechanici přišli na unikající kapalinu z chladicího systému a posádka ve složení Tomáš Enge – Albert von Thurn und Taxis musela ze závodu odstoupit. „Nebyl to snadný víkend, ale celý tým je spokojený s progresem, který jsme na voze udělali. Konečně jsme naše Camaro vyzkoušeli v závodním režimu a osvědčilo se. Čeká nás ještě několik testů a závodů. Bude to jistě konkurenceschopný vůz,“ řekl spokojeně Enge po nedělním závodě.

Českého závodníka již tento víkend čeká další závod, a to úvodní podnik International GT Open na německém Nürburgringu. Tomáš Enge pojede s Lamborghini Gallardo FL2 GT3 týmu Kox Racing, který je sesterskou stájí Reiter Engineering. „Pojedu s jedenadvacetiletým Maximilliamem Völkerem, který je úplným nováčkem na poli GT vozů. Bude to víkend především o učení. Bude to spíše trénink mladého pilota, ale myslím, že i tak můžeme podat dobrý výkon,“ dodal Tomáš Enge.

První závod čeká na jezdce v sobotu 3. května v 16 hodin. Druhá závodní jízda je naplánovaná na neděli třináctou hodinu.

Více informací k závodu naleznete Zde

InternationalGTopen.tv