Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pokvalifikační rozhovor: Sebastian Vettel

Pokvalifikační rozhovor: Sebastian Vettel

Úřadujícího šampiona opět postihly technické problémy.

Úřadujícího šampiona opět postihly technické problémy a bude muset startovat na nevýhodnější straně trati, přesto se ale nevzdává.

Sebastian, v kvalifikaci jste skončili nejen za oběma mercedesy ale opět i za týmovým kolegou. Nestává se Daniel Ricciardo vaší novou noční můrou?

(smích) Ne, vůbec ne. Odvádí dobrou práci a já jsem měl problém s ERS. Objevil se až během Q1 a do konce Q3 jsme s tím už nedokázali nic dělat. Jsem z toho trochu zklamaný.

Takže před kvalifikací jste s ERS žádné problémy neměli?

Ne. Dosud jsme s tímto systémem neměli žádný problém. Věřte, že jsme se to pokoušeli opravit ještě před koncem kvalifikace, ale bohužel se nám to nepodařilo.

Na konci kvalifikace byly vyvěšeny žluté vlajky. Podepsalo se to nějak na vaší pozici?

Těžko říct. Samozřejmě jsem se ještě snažil vylepšit svůj čas, ale nevím, jak by to dopadlo.

Jste tedy spokojen s tím, jak to nakonec dopadlo?

Pro mě je důležité hlavně to, že mám dobře vyvážený a rychlý vůz. Pokud se podíváme na výsledky, tak je jasné, že jsme nebyli zcela na úrovni Mercedesu. Doufali jsme, že pokud odvedeme naše maximum a neobjeví se žádný problém, odstartujeme z první řady. Bohužel naše plány zkřížil problém s ERS .

Jak bude vypadat vaše závodní strategie?

Předjíždění je zde v Monaku téměř nemožné, takže budeme muset vymyslet něco speciálního. Bez technického problému jsem mohl startovat ze třetí pozice, takže bych byl na lepší straně trati a mohl se pokusit přesprintovat jeden z mercedesů. Čeká mě ale start na vnější straně zatáčky a nejsem z toho zrovna nadšený.

Kam až se můžete probojovat?

Tak to vážně nevím. Pokud už nebudu mít žádné problémy, mohl bych pořádně potrápit oba mercedesy, ale soustředíme se na maximalizaci našich šancí a využití každé příležitosti.