Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner: Týmová režie již nehrozí

Horner: Týmová režie již  nehrozí

Letos budou jezdci soupeřit až do konce sezóny.

Nechybělo mnoho a Red Bull se mohl ocitnout v opravdu složité situaci. Kdyby Daniel Ricciardo během sezóny získal více bodů a udržel se blíže k dvojici jezdců Mercedesu, mohl by očekávat plnou podporu týmu, včetně týmové režie. V takovém případě by se mu ale musel z cesty uhýbat úřadující šampion a čtyřnásobný mistr světa. Jak by to dopadlo, se už ale nedozvíme, protože po závodě v Monze Australan ztrácí na Nica Rosberga 72 bodů a Red Bull už nevidí ani teoretickou šanci na titul.

"Necháme je závodit," oznámil šéf Red Bullu. "Mají naši důvěru a víme, že dokáží bojovat tvrdě kolo na kolo, ale přitom férově. Daniel už (po závodě v Monze) ztrácí na mercedesy příliš mnoho bodů, takže nemá smysl, abychom jejich souboje nějak ovlivňovali. Vše závisí od toho, co předvedou na trati, stejně jako tomu bylo v Monze."

Podle Christiana Hornera se Vettelovi už téměř podařilo adaptovat jeho jízdní styl na nová pravidla a měli bychom se těšit na těsné souboje mezi ním a jeho australským týmovým kolegou.

"Seb samozřejmě prožívá velmi náročný rok, ale je zde i jiný faktor. Daniel jezdí neuvěřitelně skvěle a za své výkony si zaslouží deset bodů z deseti. V Monze byl ale Sebastian konečně s vozem spokojený alespoň v kvalifikaci a v první fázi závodu. Nakonec jeho problémem ani nebyla rychlost, ale strategie, která nefungovala úplně podle našich představ. Myslím, že nás čeká fantastická poslední třetina sezóny."

Tento víkend se monoposty F1 vrátí na městský okruh Marina Bay, který v posledních 3 letech neměl jiného vítěze než Sebastiana Vettela.