Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso varuje Ferrari před McLarenem

Alonso varuje Ferrari před McLarenem

Williams je už příliš daleko, ale Scuderia má nového soupeře.

Ferrari včera získalo pouze 8 bodů, zatímco Williams si jich připsal 22. Stáj z Grove má již před Ferrari 42 bodový náskok a podle Fernanda Alonsa se boj o konečnou třetí příčku poháru konstruktérů již skončil. Ferrari tak zůstalo v šampionátu na první pohled osamocené, ale Alonso se obává neustále zrychlujícího McLarenu.

"Potřebujeme bodovat, protože ještě stále bojujeme v poháru konstruktérů. Už jsme příliš daleko za Williamsem a ocitli jsme se tak trochu uprostřed ničeho, ale McLaren nebezpečně zrychlil. Musíme nadále sbírat body, stále ještě bojujeme."

Alonso včera skončil na šestém místě a se svým výsledkem je spokojen, protože před ním se umístili pouze jezdci Mercedesu, Williamsu a Daniel Ricciardo, s nimiž jeho F14 T nemohlo udržet krok. V posledním kole hrozilo, že se kolem něj prožene také Sebastian Vettel. Alonso končil závod na velmi opotřebovaných pneumatikách a v posledních dvou kolech prý ani neviděl na trať, ale svou pozici si udržel.

"V posledních dvou kolech už pneumatiky způsobovaly tak obrovské vibrace, že jsem v podstatě ani neviděl kudy jedu. Podle plánu jsem měl jen udržovat rychlost, která by stačila k udržení ostatních vozů za mnou, tak abych byl v cíli jen těsně před nimi. Pak se ale Vettelovi podařilo předjet Magnussena a já jsem si nemohl dovolit pokračovat v klidném tempu. Navzdory vibracím jsem musel jet naplno."

Ferrari citelně chybějí body, které měl do společné kasy pravidelně vkládat Kimi Räikkönen. Fin ale ani po půl roce nedokázal porozumět potřebám letošního monopostu Ferrari. Včera měl, stejně jako Alonso, absolvovat dvě zastávky v boxech. Nepodařilo se mu však zahřát tvrdší směs pneumatik, rychle ji zničil a opět musel uprostřed závodu měnit strategii. V cíli mu nakonec patřila zahanbující 13. příčka.