Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso považuje Räikkonenovu porážku za satisfakci

Alonso považuje Räikkonenovu porážku za satisfakci

Týmový souboj si užil, Ferrari má beztak jisté 4. místo.

V Brazílii se nakonec měkké pneumatiky opotřebovávaly rychleji, než se před závodním víkendem očekávalo. To rozdělilo jezdce do dvou skupin. Většina pilotů startovala na měkké směsi a po pár kolech zamířila k mechanikům, aby si nechala nazout první ze tří sad tvrdých pneumatik. Druhou skupinu tvořili piloti, kteří nebyli úspěšní v kvalifikaci a ti zvolili strategii zcela opačnou - nejprve využili tři sady tvrdých gum a až pár kol před cílem zastavili pro žlutou sadu. Jedinými výjimkami byli Adrian Sutil a Kimi Räikkönen. Němec použil měkkou sadu uprostřed závodu a Fin jako jediný zastavil v boxech pouze dvakrát a využil jen dvě tvrdé sady.

"Náš vůz se během celého víkendu choval přirozeněji a mohl jsem jezdit normálnějším stylem," řekl Fin po závodě. "Rozhodně to bylo mnohem lepší, pneumatiky se chovaly velmi dobře a cítím, že jsme se pohnuli správným směrem."

Přesto Räikkönen opět prohrál souboj s týmovým kolegou, tentokrát v posledních kolech přímo na trati, což Španělovi značně vylepšilo náladu.

"Jsem velmi, velmi spokojený," řekl Alonso. "Nulová frustrace, skončit před ním je vždycky satisfakcí a tento víkend jsem před ním byl v kvalifikaci i v závodě a to jsem měl ještě menší problémy s technikou. Skvělý zážitek! Absolvoval jsem o zastávku víc a těch 21 vteřin jsem musel dohnat na trati, ale měl jsem čerstvější pneumatiky, takže jsem měl v posledním souboji výhodu.

Nejdůležitější samozřejmě nebyl souboj s ním, ale boj s ostatními týmy. Skvělou zprávou je, že jsme získali pár cenných bodů, i když nám tomu pomohly Bottasovy a Ricciardovy poruchy."

Alonso se před závodem obával rychlosti McLarenu, ale ani 4. místo Jensona Buttona britskému týmu nepomohlo smazat část bodové ztráty a Ferrari by již v PK nemělo nic ohrozit, i když to znamená jen 4. místo za Mercedesem, Red Bullem i Williamsem.