Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean: Konečně je konec

Grosjean: Konečně je konec

Velké trápení Lotusu snad skončilo.

Francouzský pilot Lotusu ukončil sezónu 13. místem v Abú Zabí a celkově za sezónu nasbíral pouze 8 bodů za dvě osmá místa ve Španělsku a v Monaku. I tak je na tom ale lépe než týmový kolega, Pastor Maldonado, který získal pouze jedno 9. místo. Lotus se tedy z loňské 4. příčky Poháru konstruktérů propadl až na 8. místo. Romain Grosjean ani neskrývá radost ze skončení takto zpackané sezóny.

"Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, můj poslední závod byl dost nudný a asi jsme už všichni rádi, že sezóna konečně skončila," řekl 28letý Francouz. "Už se nemohu dočkat chvíle, kdy si sednu do simulátoru a vyzkouším E23. Budeme mít novou pohonnou jednotku a z hlediska aerodynamiky vypadá nový vůz již nyní jako pořádný krok vpřed.

Teď ale nastal správný čas udělat si přestávku, dobít baterky a prostě se těšit na sezónu 2015."

Romanin Grosjean s podpisem nové smlouvy s Lotusem dlouho váhal, ale nakonec si žádné lepší místo nenašel a optimismus mu dodává hlavně změna dodavatele pohonné jednotky. Red Bull však se stejným motorem dokázal obsadit celkově druhé místo a vyhrát 3 závody, takže si tým musel přiznat také velkou chybu při navrhování letošního vozu. E23 prý proto nebude letošnímu vozu vůbec podobný a Grosjean se těší na návrat do boje o pódiová umístění. 

S týmem zůstává i francouzský sponzor Total, který bude dodávat maziva, ale kvůli přechodu k Mercedesu bude Lotus F1 od příští sezony využívat palivo od Petronasu.