Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dennis: Titul je ve správných rukou

Dennis: Titul je ve správných rukou

Když někdo vyhraje 11 závodů, zaslouží si být mistrem.

Titul mistra světa je podle Rona Dennise "ve správných rukou", protože ho získal bývalý jezdec McLarenu, kterému on sám dopomohl do Formule 1. Šéf McLarenu poukázal především na Hamiltonových 11 vítězství, zatímco jeho rival Nico Rosberg jich během celé sezóny nasbíral pouze 5.

"Titul mistra světa je ve správných rukou," řekl Dennis reportérům. "Vyhrál nejvíce závodů a přitom měl nejvíc selhání techniky, ale dokázal se s tím vyrovnat a titul vyhrál férově a poctivě. Dokonce vyhrál i zde, v Abú Zabí. Přitom dobře věděl, že by mu stačilo i druhé místo. Ale on je prostě závodník a to se mi na něm líbí."

Stejného názoru je i Christian Horner, který se obával, že výsledky šampionátu na poslední chvíli zatřese pravidlo o dvojích bodech, které se pravděpodobně beztak zruší ještě před koncem roku.

"Myslím, že Lewis si zaslouží být mistrem. Letos vyhrál jedenáct závodů, takže kdyby vyhrál někdo jiný, nebylo by to v pořádku. Výsledek je správný. Když se podíváme na celou letošní sezónu, můžeme konstatovat, že mistrem světa se stal správný muž."

Dvojité body nakonec zapracovaly v Hamiltonův prospěch a díky vítězství a Rosbergovým technickým problémům se jeho náskok během jediného závodu zvětšil ze 17 na 67 bodů.