Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zrušení zmrazování motorů už chce i McLaren

Zrušení zmrazování motorů už chce i McLaren

Jinak prý hrozí další sezóna pod nadvládou Mercedesu.

McLaren a Honda se dosud držely stranou od války zuřící mezi Mercedesem a spojenými silami Ferrari, Renaultu a Red Bullu. Před pár dny se dokonce objevily zprávy, že Honda je proti vylepšování pohonných jednotek během sezóny, ovšem opak je pravdou. McLaren a Honda se prostřednictvím Erica Boulliera přidaly na stranu koalice nespokojených konkurentů Mercedesu. Německá pohonná jednotka letos výkonnostně předčila italskou i francouzskou konkurenci a Japoncům může dělat starosti především spolehlivost zcela nové pohonné jednotky.

"Vývoj motorů by neměl být zmrazen, dokud se všem výrobcům nepodaří pořádně vyvinout jejich motory," řekl závodní ředitel McLarenu. Tým z Wokingu však chápe argumenty Mercedesu a souhlasí, že neuvážené kroky by mohly vyhnat náklady týmů F1 neúnosně vysoko.

"Nechceme udělat nic, co by hloupě zvýšilo náklady, ale je důležité zachovat soutěžení. Měli bychom mít možnost měnit vozy tak, jak budeme chtít."

Pokud se nic nezmění, Mercedes by prý mohl z dobré přípravy na sezónu 2014 těžit celá léta.

"Největší náskok mají (Mercedes) v oblasti motoru a při současných pravidlech by mohlo trvat i několik let, než by je ostatní dohonili. Pokud se najde způsob jak rozmrazit vývoj, některé týmy se na ně dokáží dotáhnout."