Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari a Alonso zůstávají opatrní

Ferrari a Alonso zůstávají opatrní

Rychlá ani pomalá kola v Jerezu nejsou směrodatná.

Sergia Marchionneho, prezidenta Ferrari, potěšila dobrá forma Ferrari v Jerezu, avšak také on připouští, že skutečná rychlost se projeví až v Barceloně. Vůz Ferrari SF15-T byl nejrychlejší během tří ze čtyř testovacích dnů, ale Mercedes evidentně nikam nespěchal a Red Bull i McLaren zdržely technické problémy.

"Výkony nového vozu jsou povzbudivé, ale závodní rychlost je o něčem jiném než jedno rychlé kolo," cituje Marchionneho BBC. "Důvěřuji našim lidem a jejich práci a jsem na ně hrdý. Jsem zvědavý, jak na tom budeme na začátku sezóny. Nečekám zázraky, ale je důležité, abychom dosáhli viditelný progres. Očekávám, že v Barceloně bude lépe vidět, kolik práce jsme zatím udělali."

Stejně opatrný zůstává i bývalý jezdec Ferrari Fernando Alonso. Ten se po skončení loňské sezóny přesunul do Wokingu a v Jerezu jezdil s novým vozem McLaren-Honda. Může se zdát, že jeho přestup byl chybným krokem, protože MP4-30 bylo v testech nejpomalejším i nejmíň spolehlivým vozem. Alonso však věří ve velké zlepšení a osobní cíl pro sezónu 2015 si stanoví až po prvních závodech.

"Ještě nevíme, nakolik budeme konkurenceschopní," řekl španělský pilot. "Máme za sebou první test v Jerezu, ale ještě jsme neodhalili plný potenciál našeho vozu. Byli jsme tam, abychom nasbírali testovací kilometry. Myslím, že lepší představu o rychlosti budeme mít až po druhém nebo třetím závodě. Chceme vyhrát šampionát, ale zatím nevíme, jestli se nám to podaří hned nebo až o rok nebo dva."