Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

KV Racing vsadí na duo Bourdais - Coletti

KV Racing vsadí na duo Bourdais - Coletti

Expilot GP2 míří do IndyCar.

Brzy šestadvacetiletý Monačan Stefano Coletti se stěhuje do zámoří. Bývalý pilot GP2 totiž našel místo v IndyCar. O jeho služby projevil zájem tým KV Racing Technology. Utvoří jezdeckou dvojici se Sebastienem Bourdaisem.

„Je to skvělý šampionát s vysokou úrovní soutěže,“ řekl Coletti. „Když jsem před pár týdny testoval s KV Racing Technology v New Orleans, byla tam skvělá atmosféra a celý tým mě opravdu přivítal. Takže se nemůžu dočkat, až dorazím do Indianapolis a začnu pracovat s celým týmem okolo vozu číslo 4 a až všechny lépe poznám.“

„Být ve stejném týmu s pilotem, jakým je Sebastien Bourdais, je skvělá možnost. Je velmi zkušený, velmi rychlý a přitom fajn člověk. Pro svůj první rok jsem si nemohl přát lepšího (kolegu). Těším se na vzrušující rok s týmem.“

Coletti testoval pro KV Racing 10. a 11. února. Předtím poprvé vyzkoušel vůz IndyCar při testu pro tým Sama Schmidta a Rica Petersona. Na svém kontě má 86 startů v GP2. Z nichž se sedmkrát radoval z vítězství.

Coletti v Americe závodil už v roce 2006. Představil se během dvou závodních víkendů Formule BMW USA, obou odjetých v rámci doprovodného programu k závodům Formule 1. Vyhrál oba závody na okruhu Gillese Villeneuvea a jeden závod na okruhu uvnitř oválu Indianapolis Motor Speedway.