Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Massu zaskočila rychlost Ferrari

Massu zaskočila rychlost Ferrari

Jejich dlouhé jízdy byly neuvěřitelné.

Ještě před odjezdem týmů do Austrálie se otevřeně hovořilo o tom, že Mercedes je na začátek sezóny připraven nejlépe a za ním se bude odehrávat tvrdý souboj mezi Red Bullem, Ferrari a Williamsem. Felipe Massa se však obává, že Ferrari by se od této skupinky mohlo odtrhnout. Pilot Williamsu se kvůli úniku vody z pohonné jednotky nemohl zúčastnit druhého tréninku, a tak měl dost času sledovat konkurenci. Delší stinty jezdců Ferrari označil za "neuvěřitelné", zatímco Red Bull moc rychlý nebyl.

"Bylo zajímavé sledovat trénink. Mercedes je daleko před ostatními, Ferrari se zlepšilo, my jsme dobře připraveni na boj a řekněme, že ani Red Bull na tom nebyl stejně jako loni, ale zítra to může vypadat jinak,“ řekl 33letý Brazilec. „Sledoval jsem neuvěřitelné časy Ferrari při dlouhých jízdách a rozhodně si na ně musíme dávat dobrý pozor. Ještě ale potřebujeme udělat analýzu, jak jsme na tom my v porovnání s ostatními. Jsem si jistý, že zítra, především po kvalifikaci, už budeme přesně vědět, jak na tom jsme.

Já jsem přišel o hodně kilometrů, nikdy není dobré takto přijít o celý trénink, takže pouze doufám, že zítra a především v neděli budeme konkurenceschopní."

Kvalifikace odstartuje zítra v 7:00 středoevropského času.