Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: Překvapení se nekonalo

Button: Překvapení se nekonalo

McLaren katastrofu očekával, nebude bojovat o body.

Jenson Button po kvalifikaci řekl, že McLaren byl na obsazení posledních startovních pozic psychicky připravený. A co víc, závod se nejspíš ponese ve stejném duchu. McLaren limituje nová pohonná jednotka Hondy a na její účet zřejmě jde i většina 5 sekundové ztráty na vítězného Hamiltona.

"Ano. Stačí se podívat na výsledky zimních testů. Jezdili jsme na super měkkých pneumatikách a s malým množstvím paliva, a přesto jsme nebyli rychlí, takže jsme si byli vědomi, že to tu budeme mít těžké. Opravdu nejsme vůbec překvapeni, že jsme skončili na chvostu. Překvapeni můžeme být pouze po vystoupení z vozu, protože když sedíte za volantem, máte z něj dobrý pocit.

Nyní na nás čeká náročný závod. Ještě ani jednou se nám nepodařilo absolvovat závodní vzdálenost, takže prostě uděláme, co bude v našich silách. Jsme si však vědomi, že nejdeme bojovat o body. Jediné, co můžeme nyní udělat, je vyždímat ze současného balíku maximum a co nejvíce se přitom naučit. Doposud jsem ho pouze jednou pilotoval s plnou nádrží, takže se toho hodně naučíme také o spotřebě paliva. To nám pomůže zjistit, jak udělat velké kroky vpřed."

Přesto Button vůz nepovažuje za špatný, spíše je to prý dobrý základ pro další vývoj.

"Podle mě máme dobrý základ. Tenhle vůz je pro nás, pro McLaren-Honda, mimořádně důležitý a bude se od něj odvíjet naše budoucnost. Líbí se mi, jak na tom jsme z hlediska filozofie přítlaku a jak vůz reaguje na moje vstupy. Mám z něj dobrý pocit. Samozřejmě, budeme potřebovat více výkonu i více přítlaku, ale základ je dobrý."