Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo zabojuje proti Williamsu

Ricciardo zabojuje proti Williamsu

Kvjata prý stoply technické problémy.

Daniel Ricciardo věří, že při stoprocentním výkonu může být v cíli dříve než jezdci Williamsu. V kvalifikaci zaostal za Felipe Massou pouze o 0.088 sekundy, Bottas byl o půl sekundy rychlejší.

"Myslím, že v Q3 jsme udělali správná rozhodnutí a našli asi tak půl vteřiny," řekl Australan. "Už první kolo se mi velmi povedlo, ve druhém jsem měl lepší první sektor, ale pak jsem byl příliš optimistický a v šesté a sedmé zatáčce jsem ten čas opět ztratil. Doufal jsem, že tam bude více přilnavosti. Felipe zůstal přede mnou jen díky necelou desetinu, takže jsem mohl být před ním.

Pokud na sto procent využijeme všechny naše zbraně, možná s nimi budeme moci závodit. Ale to je jediná šance. Vše od strategie přes start až po management pneumatik, vše musí být perfektní. Pokud náš výkon bude na 10 hvězdiček z deseti, budeme na ně moci zaútočit. Je to reálné."

Druhý jezdec Red Bullu na tom však není zdaleka tak dobře jako Ricciardo. Daniil Kvjat vypadl už v první části kvalifikace a odstartuje těsně před jezdci Manoru a Jensonem Buttonem, kterému technika nedovolila zajezdit ani jedno měřené kolo. Na vině však prý byly technické problémy.

"Domníváme se, že tam bylo několik problémů s energií. Potřebujeme to hlouběji rozanalyzovat a pochopit, co je způsobilo. Takové problémy jsou jako nabalující se sněhová koule, jeden vede k dalšímu," řekl 20letý jezdec Red Bullu. "Myslím, že z mé strany to bylo dobré kolo, už jsem nemohl být mnohem rychlejší. Kdyby bylo vše jak má být a vyhnuli jsme se všem malým problémům, samozřejmě bych neskončil 1.2 sekundy za týmovým kolegou."

Renault upozorňuje, že od Velké ceny Číny neměl dostatek času na zacelení díry ve spolehlivosti svých pohonných jednotek, takže nebude překvapením, když dnes uvidíme další odstoupení jezdců Red Bullu a/nebo Toro Rosso. Kvjat používá v Bahrajnu již třetí spalovací motor, Ricciardo svůj třetí motor využil už v Číně.