Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor nebude testovat

Manor nebude testovat

Po závodu se vrátí do své továrny v Anglii.

Manor po Velké ceně Španělska nezůstane s ostatními týmy, sbalí si věci a vrátí se do Anglie. Zbývajících devět týmů se zatím bude připravovat na dvoudenní test, který začne v úterý. Manor oznámil, že své zdroje raději investuje jinam. Tým se sídlem v Dinningtonu zatím závodí pouze s upraveným loňským vozem a zároveň pracuje na novém, který chce prý nasadit po velké letní přestávce.

"Nemáme nic, co bychom mohli testovat, takže nemá smysl účastnit se toho, když naše zdroje nyní můžeme využít i lépe. Kluci ovládli tento vůz opravdu rychle, takže mu už rozumíme a mnohé víme už z minulé sezóny. Z technického hlediska už nemáme co dosáhnout," řekl Graeme Lowdon, sportovní šéf Manoru.

Nejslabší tým Formule 1 prý dostal i nabídky od jezdců nižších soutěží se sponzory, kteří by za den v monopostu F1 rádi zaplatili. Manor jim však nevyhověl.

"Měli jsme pár možností tohoto typu, ale nepřišli ve správný čas, nyní se musíme soustředit na jiné věci. Nechci to nazvat přímo rozptýlením, to by nebylo správné slovo, ale prostě se nám to teď nehodí. Ano, peníze, ty by se nám hodily, ale zároveň je třeba počítat s tím, že provoz těchto vozů také stojí spoustu peněz. Nyní se striktně držíme jasného plánu. Naše sezóna je jiná než to, čeho se drží jiné týmy."