Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor v Malajsii už určitě pojede

Manor v Malajsii už určitě pojede

Ferrari zvedá varovný prst.

Manor bude v Malajsii závodit. Tak zní stanovisko Graeme Lowdona, šéfa týmu se sídlem v Dinningtonu. Upravené loňské vozy nebyly v Austrálii schopny ani vyjet z garáže, ale už za necelé dva týdny by je měli být schopni alespoň nastartovat a dostat na trať.

"V Austrálii jsme dosáhli velký pokrok a v pátek večer se nám podařilo udělat velké změny, takže každý v týmu je přesvědčen, že jsme už téměř připraveni," tvrdí Lowdon. "V Austrálii nám prostě vypršel čas, ale věříme, že v Kuala Lumpur se dají věci do pořádku.

"Vozy jsou z Austrálie převáženy přímo do Malajsie, takže nemáme tolik času, kolik bychom měli, během dvoutýdenní přestávky mezi evropskými závody. K vozům se nedostaneme dříve, než budou na okruhu v Sepangu."

Manoru způsobila australská blamáž hned několik velkých nepříjemností. Kromě sponzorů nebyla nadšená ani Mezinárodní Automobilová Federace, které musel dokazovat, že do Melbourne skutečně přijel s úmyslem závodit. Pokud by se mu to nepodařilo, mohl dostat mastnou pokutu. Bernie Ecclestone, šéf Formula One Management, však není tak vstřícný a Manoru prostřednictvím médií vzkázal, že si výlet na druhý konec světa zaplatí sám. FOM má náklady spojené s transportem mimo Evropu týmům hradit z vlastní kapsy, ale to se zřejmě týká pouze těch, které alespoň nastoupí do kvalifikace.

Další varovný prst zvedl Maurizio Arrivabene, šéf Scuderie Ferrari, která týmu dodává pohonné jednotky. Na jedné straně drží malému týmu palce, ale na druhé straně očekává pravidelné platby, jinak jej nechá bez motorů.

"Tyto dvě věci udržujeme oddělené," řekl Arrivabene na margo jejich loňské dohody s Marussii a nezaplaceného dluhu. "Minulý rok jsme měli dohodu s jednou společností a nyní máme dohodu s novou společností, takže píšeme nový příběh. Děláme si svou práci a podporujeme je také proto, že prokázali odhodlání dodržet smluvní podmínky a mají seriózní projekt. Graemu jsem ale jasně řekl: „Bez peněz do hospody nelez,“ jistě na to pamatuje."