Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Manor může zrušit plány na nový vůz

Manor může zrušit plány na nový vůz

Raději by se už soustředil na nový začátek v nové sezóně.

Ani nás velmi nepřekvapuje zpráva, že Manor "přehodnocuje" svůj plán na nasazení zcela nového vozu a pravděpodobně se bude věnovat už pouze přípravám na rok 2016. Manor nastoupil do letošní sezony s upravenou verzí loňského monopostu, ale ještě před jejím odesláním do Austrálie přislíbil, že začne pracovat na skutečném voze pro sezónu 2015.

První, nejoptimističtější hlasy zevnitř týmu mluvily o začátku evropské části sezony, později se cílem stal start druhé poloviny sezony v Spa-Francorchamps. Ale nač přicházet s novým vozem na půl sezóny? Odstup od ostatních týmů je beztak příliš velký a současný vůz přitom již od VC Číny nemá problém kvalifikovat se do každého závodu. Za zrušením plánu na nový letošní vůz prý mají stát nové posily, které do týmu přišly před necelými dvěma týdny, včetně zkušeného Boba Bella, bývalého technického ředitele Mercedesu.

"Postupně do týmu přibíráme lidí, kteří se začínají podílet na společných rozhodnutích," řekl šéf Manoru, Graeme Lowdon. "Nemá smysl koupit si psa a pak štěkat místo něj. A stejně tak nemá smysl najmout takové lidi a nutit je do plnění vašeho plánu.

Není to o těžké a rychlé cestě. Není definitivně rozhodnuto, že nemůžeme mít jiný motor nebo jiné šasi. Vše je otevřené a hledá se odpověď na otázku, co budeme dělat dál. A mějte na paměti, že někteří lidé s vlivem na naši odpověď ještě pouze naskakují na palubu."