Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo: Jezdit v Monaku je jako jezdit v supermarketu

Ricciardo: Jezdit v Monaku je jako jezdit v supermarketu

V úzkých uličkách mají jezdci na výsledek největší vliv.

Trojnásobný mistr světa Nelson Piquet o závodění v monackých ulicích řekl, že je to jako let s vrtulníkem po obýváku. Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu vymyslel vlastní přirovnání.

"Týmy to možná vidí jinak, ale pro jezdce je na Monaku nejlepší to, že tam má na výsledek největší vliv," řekl Ricciardo. "Jezdit s formulí 1 je vždy výjimečné - rychlost, výkon a akcelerace by vám odfoukly gatě, ale tady je to jako jezdit v supermarketu. Prostě cool. Jízda Monakem ve voze F1 se přirovnává i k jízdě na kole kolem koupelny. A když jsem byl dítě, tak jsem na mém maličkém kole rád jezdil po domě. Bylo to zábavnější než venku, protože tam bylo více překážek a více nebezpečí.

Bariéry všude kolem a hrbolatá trať dělají všechno jakoby skutečnějším. Ten okruh má vlastní osobnost, ve voze ji pocítíte. Nemůžete si dovolit chyby, koncentrace vyletí jako raketa a můžete sami sebe překvapit, když si najednou uvědomíte, jak to všechno rychle zvládáte. Každé kolo je výzvou a každé dokončené kolo malým vítězstvím."

VC Monaka - Mercedes

Jezdci samozřejmě během víkendu nevnímají pouze trať, která v kalendáři mistrovství světa nemá obdoby, ale také jedinečnou atmosféru a obrovské množství pozornosti. Během víkendu Velké ceny Monaka se v padoku a na okolních jachtách objeví i lidé, které po zbytek roku motorsport vůbec nezajímá.

"Velká cena Monaka je velká událost. Všude kolem to žije, vedle trati vidíte velké lodě, utrácejí se obrovské peníze, potkáte zajímavé lidi, přijdou hollywoodské hvězdy. Musím se přiznat, že většinu roku mě tyto věci velmi nezajímají, ale během tohoto víkendu vytvářejí zcela šílenou atmosféru a adrenalin letí až do nebe."