Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonsa prý vypadnutí ze závodů těší

Alonsa prý vypadnutí ze závodů těší

Je to dobrá příprava na sezónu 2016.

Fernando Alonso označil vůz McLarenu za "příliš křehký", to však bylo po nuceném odstoupení z Velké ceny Monaka, v níž se mu rýsovala naděje na první body sezony. Nyní však už novináře přesvědčuje, že dlouhý seznam poruch MP4-30 a jeho pohonné jednotky od Hondy ho vlastně těší. Prospívá to přípravám na rok 2016, kdy chce opět vítězit. Letos beztak nic nezíská.

"Letošní sezona pro mě nemá žádnou cenu," prohlásil mistr světa z let 2005 a 2006. "Je jedno, jestli skončím čtrnáctý nebo jedenáctý, můj život to vůbec nezmění. Nejsem frustrovaný, toužím po mistrovském titulu a ten letos nezískám, tak proč nepřesměrovat veškerou snahu na rok 2016?

Těší mě každé letošní selhání, protože to znamená, že se problém nebude opakovat příští rok. Letos pouze testujeme. Ne pouze v zimě, ale celý rok je pro nás obdobím testů. Rok 2015 poslouží k tomu, abychom se co nejvíce naučili a připravili se na sezónu 2016."

Španěl dorazil do cíle závodu zatím pouze dvakrát, jeho týmový kolega byl klasifikován ve čtyřech ze šesti závodů a v Austrálii doplatil na nepřipravenost pohonné jednotky Alonsův náhradník, Kevin Magnussen. A co čeká McLaren v Montrealu?

"Snad budeme pokračovat ve zlepšování vozu. Víte, občas se podaří velká věc a jindy pouze něco malé někde v pozadí. Nyní se zdá, že v závodě jako Monako můžeme být v první desítce. Kanada bude dobrou příležitostí zjistit, kam patříme, když se závodí na standardním okruhu," řekl Alonso.