Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: Kanada zasáhne slabé místo McLarenu

Button: Kanada zasáhne slabé místo McLarenu

Na rovinkách bude motor Honda nevýhodou.

Jenson Button se, stejně jako jeho týmový kolega, pokouší mírnit očekávání fanoušků McLarenu. V Monaku získal první body a vůz i pohonná jednotka Hondy se neustále zlepšují, jenže na řadu přichází Velká cena Kanady a na rovinkách okruhu Gillese Villeneuvea se nedostatek výkonu nebude dát nijak zamaskovat.

"Každou velkou cenu se v kvalifikaci posouváme o pár míst výš, přibližujeme se špičce a v každém závodu jsme o něco lepší," řekl britský jezdec. "Nicméně se obávám, že nejbližší závod nebude z hlediska rychlosti krokem vpřed, protože nás čeká okruh s dlouhými rovinkami. Nebude nám vyhovovat, ale nikdy neříkejte nikdy. Možná budeme moct získat pár bodů."

Navzdory dlouhým rovinkám jsme se loni během sledování VC Kanady dočkali velkého překvapení. Z nejvyššího stupínku pódia nám po technických problémech Mercedesu zamával Daniel Ricciardo, jehož vůz poháněl slabý motor Renault. Sportovní ředitel Hondy již vysvětlil, že kromě výkonu motoru bude důležitá i efektivita systému MGU-K, využívajícího energii zachycenou při brzdění na konci rovinek.

Mistr světa z roku 2009 se však již nyní více těší na Velkou cenu Rakouska, kde McLaren-Honda nasadí větší balík vylepšení.

"Kanadu si užijeme, ale nebude jednoduché uspět v boji o body. Pak již přijde Rakousko, kam dovezeme několik novinek. Ty snad pomohou zlepšit konzistenci našich výkonů po zbytek sezóny."