Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean se nevzdává snu o titulu mistra světa

Grosjean se nevzdává snu o titulu mistra světa

Vše však závisí na příležitosti jezdit za velký tým.

Romain Grosjean už jezdí za Lotus čtvrtý rok a za ten čas už spolu s ním přežil vzestup i pád. V letech 2012 a 2013 se mu podařilo nasbírat několik pódií a vydobyl si tak výborné renomé. V roce 2014 však přišel tvrdý pád mimo bodované pozice. Letos se černo-zlaté monoposty posunuly vpřed, ale od pódií jsou stále velmi daleko. Francouz má již 29let a rád by se přesunul do týmu jako Ferrari, kde by mohl začít okamžitě vyhrávat a pomýšlet na splnění svého snu, na titul mistra světa. Během několika neúspěšných jednání o kontraktu s velkými týmy musel nejednou narazit na Nica Hülkenberga, jehož stíhá velmi podobný osud.

"V roce 2013 o nás dvou všichni mluvili. Jemu se dařilo u Sauberu a mně u Lotusu," vzpomíná Grosjean na svou dosud nejlepší sezónu. "Ale pak nám oběma nastaly těžké časy a samozřejmě jsme rychle zmizeli z obálek časopisů. Jako jezdec ale víte, že nadále odvádíte své maximum a doufáte, že důležití lidé vaši práci nadále vnímají stejně. Je třeba alespoň využít každou příležitost dostat se před týmového kolegu."

Grosjean popřel, že by netrpělivě čekal na jakoukoli nabídku od jednoho ze čtyř nebo pěti největších týmů, nepřestává však sledovat pohyby na jezdeckém trhu.

"Závisí to od příležitosti a vývoje na trhu jezdců a v padoku. Teď jsem v dobrém týmu, Kimi zde dokázal vyhrávat a já jsem byl párkrát blízko. Pak přišel těžký rok, ale můžeme stavět na dobrých základech. Nemůžeme soupeřit s Ferrari a Mercedesem, ale opět je to o nabídce a příležitosti. V této chvíli jsem tady šťastný."