Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Po Legendách čeká Engeho další thajská mise: Super GT

Po Legendách čeká Engeho další thajská mise: Super GT

V japonské sérii GT vozů nastoupí ve třídě GT300.

Tomáš Enge se opět představil na největší české motoristické slavnosti Legendy. V areálu Psychiatrické nemocnice v Bohnicích nejen ukázal Camaro GT3, ale také jej řádně provětral. Nyní českého jezdce čeká největší závod sezóny, a to japonská gétéčka SuperGT Series 2015.

„Jedním slovem nádhera,“ rozplýval se nad motoristickou slavností Legendy Tomáš Enge, když v neděli v podvečer opouštěl areál parku. „Bylo zde přes sedm set překrásných vozů, a to soudobých nebo historických. Tak jako loni, i letos jsem dovezl týmové Camaro GT3, které se tentokrát představilo i na tamější trati určené k exhibičním jízdám. Malebné prostředí jen podtrhovalo krásu všech exponátů. Byla to opět povedená akce, která nemá nejen v České republice, ale zřejmě i v celé střední Evropě obdobu.“

Tomáš Enge byl po celý víkend doslova na roztrhání. Když neřídil Camaro GT3 na zdejší trati, ochotně představoval brutální speciál fanouškům a rozdával autogramy. „Dlouho jsem takovou atmosféru nezažil. Připadal jsem si skoro jako v Le Mans při Drivers parade. Možná to bylo i tím, že se ten samý víkend jela čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans.“

Na motoristické slavnosti nemohl samozřejmě chybět ani otec Tomáše Engeho, Břetislav – vítěz mistrovství Evropy cestovních vozů v roce 1981. Ten zde představil Škodu 130 LR a od pořadatelů si vysloužil ocenění Legenda motorsportu. „Byla to opravdu úžasná akce. Sešel jsem se s kamarády a vzpomínali jsme na naše aktivní léta. Lidí, co se na nás a na naše vozy přišlo podívat, bylo neskutečné množství. Jsem rád, že tu taková slavnost je,“ uvedl k víkendové akci Břetislav Enge, kterého budou moci fanoušci vidět již za měsíc na rallye Bohemia v rámci Mistrovství České republiky historických automobilů.

Po návratu do Německa se ale liberecký závodník v centrále Reiter Engineering příliš nezdržel. Již v pondělí odcestoval s týmem do Thajska, kde jej na okruhu Buriram čeká závod Super GT. „Nyní máme před sebou zřejmě největší závod sezóny. Japonská gétéčka jsou obdoba německého šampionátu DTM. My pojedeme ve slabší kategorii Super 300, ve které startují vozy GT3. V týmu Reiter Vattana Motorsport pojedu dvouhodinový vytrvalostní závod s Lamborghini Gallardo R-EX a kolegou Chonsawatem Asavahamem. Věřím, že dokážeme navázat na úspěch z Red Bull Ringu, kde jsem před dvěma týdny vyhrál první závod ADAC GT Masters,“ vzpomíná na úspěšný rakouský víkend Enge.

Vystoupení Tomáše Engeho při Super GT můžete sledovat na www.supergt.net, kde naleznete livetiming a on-line přenos. Nejnovější aktuality a pohledy do zákulisí jsou tradičně na oficiálním Facebooku a Twitteru Tomáše Engeho.

Autor fotogalerie: Luděk Šipla

Tomáš Enge během druhého ročníku slavnosti Legendy
Tomáš Enge během druhého ročníku slavnosti Legendy
Tomáš Enge během druhého ročníku slavnosti Legendy