Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso spokojen, zvládl více než 100 kol

Alonso spokojen, zvládl více než 100 kol

Test McLarenu dopadl na výbornou.

Fernando Alonso nakonec odjíždí z Red Bull Ringu v dobré náladě. Závod i vše, co mu předcházelo byla katastrofa, ale oba testovací dny se vydařily a včera Španělův vůz zvládl 104 bezproblémových kol. Jezdil přitom s novou specifikací vozu MP4-30 s kratším nosem.

"Dnešek byl velmi dobrým dnem. Nejdůležitější bylo dát dohromady co nejvíce kol, hlavně po problémech v předchozích závodech. Zvládli jsme přes 100 kol a myslím, že spolu se Stoffelem (Vandoornem) jsme získali hodně nových dat. Nyní se vrátíme do továrny a budeme se věnovat analýze, nyní máme dostatek informací a můžeme se pohnout dál. S průběhem testu můžeme být spokojeni," řekl Alonso včera večer.

Spolehlivost, i když jen během dvou dní, potěšila nejen Alonsa ale i celý tým.

"Po pozitivním prvním dni jsme chtěli udržet tempo a pokračovat ve stejném stylu a jednoznačně se nám to povedlo," oznámil Dave Redding, týmový manažer. "Ráno začalo kontrolou dat a nastavení a pokračovali jsme testy korelace aerodynamických dat, což zahrnovalo i nasazení nového nosu. Odpoledne jsme testovali aero-komponenty, části karoserie, reakci pneumatik a zároveň proběhly testy pohonné jednotky.

Celkově jsme dokázali vytěžit maximum z mokrých i suchých podmínek, oba dny byly produktivní a hlavně jsme spokojeni se spolehlivostí. Nyní se můžeme vrátit do továrny a analyzovat data a zpětnou vazbu od obou jezdců."