Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene: Konec falešným pátečním časům

Arrivabene: Konec falešným pátečním časům

Scuderia přestane jezdit s poloprázdnými nádržemi.

Rakouska kvalifikace ukázala, že Mercedes je nadále bezkonkurenční hlavně v rychlosti na jedno kolo. Ne poprvé však nejrychlejší kola tréninků patřila Sebastianu Vettelovi a Scuderii Ferrari, v kvalifikaci přitom Mercedes F1 W06 nebyl poražen ani jednou. Rozdíl si už všiml i Maurizio Arrivabene a inženýrům navrhl, aby v pátek červené vozy jezdily s plnými nádržemi, jak to pravděpodobně dělá Mercedes a zřejmě i Williams. Získají tak lepší představu o rozložení sil před závodem.

"Co jsem zjistil, tak rozdíl spočívá v různém množství paliva ve vozech Mercedesu a v našich," cituje šéfa Scuderie Autosport. "Řekl jsem inženýrům, že by bylo lepší v pátek jezdit s úplně plnými nádržemi, takže bychom mohli vidět reálné srovnání časů místo toho falešného."

Po velké sobotní ztrátě se Ferrari v neděli obyčejně Mercedesu opět přiblíží. V závodním tempu už prý SF15-T moc nechybí.

"Jakmile jsme dostali pneumatiky na správnou teplotu, byli jsme jen asi tak o dvě desetiny na kolo pomalejší než Hamilton. Na Rosberga jsme ztráceli víc, to záleží na několika faktorech, ale nejsme zas až tak daleko. Je to o přítlaku a trakci. To jsou oblasti, ve kterých se potřebujeme zlepšit. Nechci se na nic vymlouvat, leží před námi výzva pracovat lépe než oni."