Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso si stěžuje na výkon motoru Honda

Alonso si stěžuje na výkon motoru Honda

Do vysílačky týmu řekl, že má ve voze motor z GP2.

Fernando Alonso dokončil Velkou cenu Japonska těsně za body na jedenáctém místě, ale během závodu už tentokráte nedokázal potlačit obrovskou frustraci z výkonu motoru Honda. Přes rádio si týmu velmi energicky postěžoval, že jeho McLaren jede jako kdyby měl v útrobách motor z nižší formulové série GP2.

 

Po dokončení závodu novinářům vysvětlil důvody své frustrace.

"Cítím se trapně, když nás ostatní jezdci předjíždějí na rovince. Když vidíte ostatní jezdce, jak dělají v zatáčkách chyby, jak mají s vozem možná více problému než vy, jak jezdí mimo závodní stopu, jak brzdní později, a i přesto vás předjíždění uprostřed rovinky a ne při brzdění.

Je to frustrující, podíváte se do zrcátek a vzápětí už jsou vedle vás. Když jedeme sami, tak si jízdu více méně užíváme, když jsme ale ve skupině, je to frustrující. Není možné, aby vás takhle někteří předjížděli. Pole by mělo být vyrovnanější.

Je to těžké takhle závodit, ale na druhou stranu oba naše vozy dokončily závod, takže doufejme, že budeme mít alespoň nějaké užitečné informace z počtu ujetých kilometrů."

Příliš důvodů k úsměvu neměl během závodu ani po jeho skončení šéf McLarenu Ron Dennis.

"Ventilovat si svou frustrovanost," poznamenal na Alonsovo hlášení do vysílačky. "Ale nemyslím si, že to bylo potřeba takto komentovat. Dnes je z Fernanda zcela jiná osobnost než býval dříve, je uvolněný a v pohodě, ale je to závodník, který potřebuje určitý adrenalin a vášeň. Takto si ventiloval svůj hněv. Nebylo to konstruktivní, ale nemohu se na něj ani zlobit. Za frustraci naše jezdce kritizovat nebudu. Probereme to za zavřenými dveřmi. Kontrola a ohlídání jezdců v autě není jednoduché. Promluvím o tom přímo s Fernandem."

V této souvislosti zdůraznil Ron Dennis, že Honda nadále pracuje na nejlepším budoucím motoru.

"Jsme tady v Suzuce, v Japonsku, na domácí trati Hondy. Měli jsme tady prezidenta Hondy, šéfa výzkumu a vývoje, výkonného ředitele společnosti Honda Motors. Toto jsou tři důležití lidé, kterým jde v maximální možné míře o vítězství v šampionátu. Musíme vydržet, to je jediná cesta vedoucí k vítězství."