Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Frijns popírá odmítnutí nabídky Red Bullu

Frijns popírá odmítnutí nabídky Red Bullu

Byla to velká lež.

Na konci roku 2012 se zdálo, že do F1 míří nová hvězda, mladý Holanďan Robin Frijns. Po vítězstvích ve dvou juniorských sériích se mu podařilo na první pokus zvítězit i v prestižní Formule Renault 3.5 a otestoval vůz Red Bull Racingu. Ze závodní sedačky týmu Toro Rosso ale nakonec nebylo nic, Frijns zamířil do GP2, stal se testovacím jezdcem Sauberu a svět obletěl rozhovor, ve kterém byl citován jeho výrok, že nechce být součástí juniorského programu Red Bullu, protože Red Bull se svými mladými jezdci zachází jak se psy. Frijns popírá, že by někdy něco takového řekl.

"(Já a nizozemský žurnalista) jsme si popovídali, položil mi pár otázek, zajímalo ho hlavně, proč jsem se nedostal do programu Ferrari, McLarenu nebo Red Bullu," vysvětluje Frijns.

"Prostě za mnou z nějakého důvodu nikdo nepřišel a nenabídl mi to. Nevím proč. Když se zeptal, proč to nevyšlo s Red Bullem, mluvil jsem nejprve o tom, jak jsem nedostal šanci, a pak i o jezdcích, kterých si Red Bull vybral a po roce a půl je vyhodil. To dostává jezdce pod tlak a nejsem si jistý, jestli je to správné. Ale nikdy jsem neřekl ta slova. Nic o psech.

Bylo to svinstvo, moc jsem se na toho člověka zlobil, ale od té doby už se mnou nemluvil. Nevím, nakolik to ovlivnilo moji kariéru. Nikdy nevíte, jestli se věci mohly stát i jinak než se staly, ale dosud mě to hněvá, protože jsem to prostě neřekl. A všichni tomu věří, protože se to objevilo v novinách a i po čtyřech letech se mě ptají, jestli jsem to opravdu řekl. Já vždycky řeknu ne, neřekl jsem to, v životě jsem nikdy nic takového neřekl. Bylo to opravdu svinstvo a velká lež, ale ve světě Formule 1 to tak chodívá."

Frijns v roce 2013 přišel o místo v GP2 i u Sauberu ve prospěch jezdců se sponzory. V roce 2014 mu patřilo místo testovacího jezdce krachujícího Caterhamu, loni jezdil v Blancpain Series a v současnosti je jezdcem týmu Andretti ve Formuli E.