Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bude Mika Häkkinen testovat pro McLaren?

Bude Mika Häkkinen testovat pro McLaren?

Alex Wurz se do nového MP4/20 zatím nevejde.

Budoucnost Alexe Wurze v McLarenu není z pohledu rakouského jezdce příliš optimistická. Objevily se totiž informace, že se tento testovací jezdec nevejde do nejnovějšího šasi Adriana Neweyho.
 
Wurz připustil, že poprvé seděl v těsném kokpitu monopostu MP4/20 před měsícem. Ukázalo se totiž, že se Alex do stísněného prostoru prostě nevejde. K podobné situaci došlo již minulý rok v listopadu v případě MP4/19A. Wurz tehdy nebyl schopen pokračovat v testování až do té doby, než přišel McLaren v lednu s novým šasi.
 
Minulý rok se jednalo o chybu v návrhu prvních několika vozů. Vše se podařilo vyřešit dva měsíce před začátkem sezóny a já mohl opět testovat,“ vysvětlil Wurz.
 
Tentokrát je menší kokpit podstatou návrhu. I když se do něj dokáži nasoukat a řídit, což je alespoň pocit který jsem si odnesl z továrny, nevydržím to příliš dlouho. Neměl bych správný cit pro auto, protože jsem v kokpitu doslova zmáčknutý.
 
Potřeboval bych úpravu auta, abych se v něm cítil pohodlně a mohl pokračovat v testování. Vím, že se nevejdu do prvních modelů, mohu však pokračovat v testech s MP4/19B.
 
Doufám, že jakmile začne tým vyrábět šasi pro testovací, tak postaví i prostornější variantu. To by mi umožnilo zapojit se i do vývoje MP4/20. V tuto chvíli však není jisté, že se tak stane.
 
Problémy s kokpitem, které pronásledují Wurze, jsou pro Alexe zvláště nepříjemné v okamžiku, kdy se v souvislosti s testováním objevilo jméno dvojnásobného Mistra světa formule 1 Miky Häkkinena. Fin již podepsal smlouvu na účast v seriálu DTM pro příští rok.