Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Christijan Albers testuje pro Walker Racing

Christijan Albers testuje pro Walker Racing

Druhé zimní testy Champ Cars v Sebringu

Jedním z jezdců, kteří se ve středu 15. prosince na dráze v Sebringu účastní dalšího kola testů týmů série Champ Cars, je i Holanďan Christijan Albers, jeden ze soupeřů Jarka Janiše z letošního seriálu DTM. Alberse pozval k testům tým Derricka Walkera.

Albers by se měl dnes objevit na okruhu v Sebringu s vozem v barvách svých sponzorů, kterými jsou holandská společnost Trust a japonský výrobce elektroniky JVC.

Během posleních deseti let se společnost Trust etablovala mezi výrobci spolehlivývh počítačových periférií a je známa podporou Jose Verstappena během jeho působení ve F1 (Minardi). Rovněž pomáhala dalším nizozemským jezdcům sjednávat testy pro týmy F1.

Je známo, že Trust hodlá expandovat na severoamerické trhy a tak by se vstup do Champ Cars zdál být logickým. Navíc by si Trust mohl za peníze, které investoval do působení Verstappena u Minardi, pořídit v Champ Cars celý tým.

Vzhledem k tomu, že Walker hledá pro příští sezónu soliního jezdce se silným sponzorem a vzhledem k podepsanému kontraktu CCWS s Eurosportem, vypadají Christijanovy vyhlídky nadějně.

Dnešní testy v Sebringu by zároveň měly být posledními, které Walker Racing absolvuje s vozy Reynard, neboť pro příští sezónu již připravuje konkurenceschopnější šasi Lola.