Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello: "Rozhodovat bude hlava i noha."

Barrichello: "Rozhodovat bude hlava i noha."

Brazilec i letos věří, že může porazit M.Schumachera.

Rubens Barrichello se přidal k jezdcům formule 1, podle kterých bude letos o vítězství v závodech rozhodovat schopnost jezdců šetřit pneumatiky. Podobný názor zastávají mimo jiné i Anthony Davidson z BAR a kandidát na místo ve Williamsu António Pizzonia.

Brazilec na předsezónní tiskové konferenci v lyžařském středisku Madonna Di Campiglio vyslovil myšlenku, že pravidlo, která povoluje nasazení pouze jedné sady pneumatik, představuje vůbec největší změnu nařízení.

"Budeme se muset teprve naučit, jak se s tímto pravidlem vyrovnat,“ uvedl Barrichello. "Jedno je jisté – nebudeme moci jezdit tak, jako minulý rok. Pokud pneumatiku probrzdíte, tak jste prakticky odepsaní.

O závodech se v roce 2005 bude rozhodovat hlavou i nohou.

Technický ředitel Toyoty Mike Gascoyne v sobotu u příležitosti představení nové Toyoty TF105 uvedl, že by toto pravidlo mohlo hrát do karet Ferrari a zejména pak Michaela Schumachera: "Jezdci, kteří dokáží nejlépe sledovat stav pneumatik, mají letos velkou šanci na úspěch. Ralf Schumacher to dokáže, ale stejně tak i Michael."
 
Na adresu sedminásobného Mistra světa formule 1 a svého týmového kolegy vyslovil Barrichello obvyklé odhodlání, že Němce v boji o titul dokáže za určitých okolností porazit.

"Není důležité, jaké číslo mám na svém autě," uvedl Rubens na svou roli týmové nejedničky. "Počítá se to, jaké číslo budu mít na svém voze příští rok. Chci se stát jedničkou.

Jsem odhodlaný. Pokud jednoho dne přestanu pochybovat o tom, že někdy dokážu Michaela porazit, pak nemám ve formuli 1 co dělat. Neztrácím motivaci.

Musím držet pravou nohu na podlaze a zůstat rozvážný, tak jako v Brazílii. Mám za sebou skvělý tým. Ferrari nám dává oběma stejný vůz i podporu."