Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejspíš bychom nevyhráli, přiznává Force India

Nejspíš bychom nevyhráli, přiznává Force India

Jezdci ale zahodili spoustu důležitých bodů.

Force India si bude muset se svými jezdci vážně promluvit. Opět. Po VC Kanady tým s růžovými vozy litoval, že Sergio Pérez nepřepustil svou pozici Estebanu Oconovi a nedal mu šanci bojovat s Danielem Ricciardem o třetí místo. Baku ale dopadlo mnohem hůře, tým po kolizi svých vozů nezískal ani bod. A přitom se nehraje o fazolky, ale o miliony amerických dolarů za čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Tentokrát jako hlavní viník vypadá Ocon, kterému se nepovedlo nechat mezi svou force indií a bariérou dostatek místa pro týmového kolegu.



"To nejhorší, co může jezdec na trati udělat, je nabourat do týmového kolegy," řekl Otmar Szafnauer, provozní ředitel Force India. "Je to městský okruh. Někde jinde by se Checo mohl kolizi vyhnout a nic tak hrozného by se nestalo. Jenže tady byla zeď.

Nepochybně budeme muset situaci spolu profesionálně analyzovat, popovídat si s jezdci a jasně jim říci, že toto nebudeme akceptovat. Nesmějí narážet jeden do druhého. Když narazíte do někoho jiného, ​​už to je dost špatné, protože si můžete pokazit závod. Ale když je to týmový kolega, můžete zničit oba vozy. Myslím, že to vědí, inteligentní jsou na to dost."

Szafnauer by přitom vinu za kolizi rozdělil na dvě přibližně stejné části. "Pustil jsem si záznam. Je to 50/50, 55/45, ještě se na to budu muset podívat lépe. Ale Checo neměl takový restart, jaký měl mít, zatímco Esteban byl mnohem lepší, ale (při předjíždění) nenechal mu dostatek místa."

Ani jeden z jezdců před touto dvojicí nakonec neskončil na stupních vítězů, což naznačuje, že Force India měla vítězství na dosah. Má to ale háček.

"Nemyslím si, že jsme mohli vyhrát. Chvíli jsem si to myslel, ale ne. Vettel byl potrestán za restart, takže jsme ho mohli porazit, stejně jako Ricciarda. Jenže kdybychom nezavinili červenou vlajku, Hamilton by neměl problém s opěrkou hlavy. Takže bychom nevyhráli. Kdyby bylo kdyby, mohli jsme mít druhé a třetí místo."