Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean vyrovnal nejlepší postavení na startu

Grosjean vyrovnal nejlepší postavení na startu

Haas mohl mít obě auta v desítce.

Rozporuplné pocity ovládají americký tým Haas. Jeho jezdci i vozy byli v kvalifikaci ve skvělé kondici, ale do první desítky se nakonec dostal jen jediný. Kevin Magnussen totiž kvůli závadě nemohl nastoupit do druhé části. Romain Grosjean však vybojoval skvělou třetí řadu!

Startem ze šesté pozice (po Hamiltonově penalizaci) vyrovnal Romain Grosjean dosud nejlepší týmový výsledek. V první fázi kvalifikace dosáhl osmého, ve druhé a ve třetí fázi sedmého nejlepšího času. Stále tedy patřil k nejlepším. „Po celý víkend jsme byli velmi rychlí,“ připustil jinak stále nespokojený Romain Grosjean. „Oba jsme byli s autem velmi spokojení. Vůz měl velmi dobrou přilnavost. Až ke konci jsme měli drobné problémy s elektrikou. Ale nebude to nic vážného, na závod to nebude mít vliv. Důležité budou brzdy, motor a fyzička. Letos teprve podruhé – po Melbourne – jsem měl pocit, že pneumatiky fungují správně. Velmi jsem si užíval jízdy na limitu.

Hůř byl na tom kolega Kevin Magnussen. Také on dosahoval velmi dobrých časů. Ve třetím tréninku byl dokonce sedmý nejrychlejší. „Byli jsme optimističtí, proto jsem velmi frustrovaný, že jsem nemohl absolvovat celou kvalifikaci,“ zklamaně konstatoval mladý Dán. „Měl jsem smůlu, když se mi zlomilo zadní zavěšení. Myslím, že bych se jinak dostal až do finálové desítky a měl velkou šanci na body. Teď to bude složitější.