Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tým Haas vylepšil své maximum ve F1

Tým Haas vylepšil své maximum ve F1

Grosjean vybojoval šesté místo pro americkou stáj.

Americký tým Haas proměnil rakouský víkend v dosud nejlepší výsledek ve F1. Romain Grosjean po startu ze šesté pozice uhájil stejnou příčku i v závodě a vylepšil dosavadní maximum. Haas popáté za sebou bodoval a přiblížil se šestému místu v Poháru konstruktérů.

Haas má díky vysokému příspěvku Romaina Grosjeana na svém kontě už 29 bodů, což je přesně tolik jako za celou minulou sezonu. Francouz se po skvělém startu ze 6. pozice probojoval na čtvrté místo před Räikkönena. Postupně sice trochu ztratil, ale k plánované zastávce v boxu ve 37. kole zajížděl ze skvělého 6. místa. Pneumatiky s ultraměkkou směsí vyměnil za superměkkou a z osmého místa se postupně vrátil na šesté.

Byl to velmi těžký závod,“ přiznal Romain Grosjean. „První kolo se mi povedlo velmi dobře a závod jsem si pak užíval. „Lewis (Hamilton) a Kimi (Räikkönen) mě sice předjeli, ale Sergia (Péreze) se mi podařilo udržet za zády. Do konce závodu jsem jel na maximum, a to jsou závody, které se nám líbí. Byli jsme nejlepší ze zbytku světa. Ukázali jsme, že naše auto je velmi dobré. Byl to teprve třicátý závod našeho týmu ve F1, ale ukázali jsme, že jsme velmi silní.

Kolega Kevin Magnussen neměl tolik štěstí, protože po 29 kolech musel odstoupit s poruchou hydrauliky.