Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen cítí křivdu za přísnou penalizaci

Magnussen cítí křivdu za přísnou penalizaci

Haas podruhé za sebou bez bodů.

Tým Haas podruhé za sebou vyšel bodově naprázdno a po velmi dobrém období uprostřed sezony na soupeře hodně ztrácí. Kevin Magnussen na Hungaroringu dojel třináctý a Romain Grosjean se dokonce do cíle ani nedostal.

Magnussenovi definitivně zkazila závod kolize s Hülkenbergem. Svého soupeře vytlačil z asfaltu do trávy a byl za to potrestán pětivteřinovou penalizací, která ho připravila o šanci bojovat o bodované pozice. „Penalizaci moc nerozumím,“ ukřivděně tvrdil Magnussen. „Hülkenberg nedostal nic za to, co se přihodilo v první zatáčce, když narazil do boku Romainova auta, které prakticky v důsledku toho závod nedokončilo. Já jsem do něho nenarazil. Jeli jsme zatáčkou bok po boku, ale byl jsem trochu vpředu. A držel jsem si stopu, nevybočil jsem z jezdecké linie. Brzdili jsme pozdě. Jel vnějším obloukem a musel si být vědom z toho vyplývajícího nebezpečí.

Také jeho kolega Grosjean doplatil na kolizi s Hülkenbergem, ale úplně jinak. Krátce po startu do něho Němec narazil. Následkem kolize byly technické problémy, které Francouze po 20 kolech vyřadily z boje. „Těžko k tomuhle závodu něco říkat,“ zlobil se Grosjean. „Po kolizi v první zatáčce bylo kolo poškozené, nechtěli jsme riskovat, a proto jsem musel zastavit.