Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean i Magnussen žalují na soupeře

Grosjean i Magnussen žalují na soupeře

Haas: Na mokru auto selhalo

Oba haasy uzavřely první desítku, což není asi přesně to, co vedení týmu od kvalifikace očekávalo. Piloti mají pro svůj ne úplně přesvědčivý výsledek shodné vysvětlení. Někdo se jim připletl do cesty!

V případě Romaina Grosjeana (10. místo) jde o již známý incident s Maxem Verstappenem, za který byl Nizozemec sportovními komisaři popotahován, leč nepotrestán. Grosjean má na celou záležitost jasný názor. Poté, co v bezprostřední reakci svého soka kamsi poslal, už částečně uklidněn vyprávěl: „Stálo mě to poslední dvě kola. V tom, v němž jsem na něj narazil, jsem ztratil 1,6 sekundy. Další jsem musel vypustit a potom už byla vodní tříšť tak hustá, že se pomalu nedalo jet.

 

Ani haasům voda moc nesvědčila

 

Podobnou zkušenost udělal i Kevin Magnussen (9. místo), ovšem s Lewisem Hamiltonem: „Několikrát mě, aniž by to bylo nutné, zablokoval. Proto jsem ve svém nejrychlejším a také v posledním kole, které mohlo být nejlepším, za ním uvázl.

Zde ovšem nedošlo ani k vyšetřování. Nicméně oba dva postižení shodně potvrdili, že ani po technické stránce nebylo všechno v pořádku. Na mokru se auto chovalo o poznání hůře než na suchu. „Určitě to má něco společného s pneumatikami, s čím také jiným?“, položil si řečnickou otázku Grosjean. „V tom se musíme zlepšit.