Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Péreze zklamal Räikkönen

Péreze zklamal Räikkönen

Force India nestačila na Renault.

Force India opět neobhájila pozici nejlepšího ze zbytku světa. Tentokrát ji pokořil Nico Hülkenberg s renaultem a kdo ví, zda by ho nenapodobil jeho kolega Jolyon Palmer, kdyby ho nestihly trable se spojkou.

Nico byl k poražení,“ povzdechl si Sergio Pérez. Jenže Mexičana potkala smůla. V klíčovém okamžiku se přilepil na Räikkönenovo ferrari, ten však svůj pokus přerušil. „Takže jsem se ve druhém sektoru k němu přiblížil až moc. Ztratil jsem přítlak a chyboval.

Estebanu Oconovi chyběla v Q3 urgentně přilnavost a v zatáčce číslo deset navíc jeho vůz ztrácel výkon. „Sice zase hned naskočil a manko nebylo velké, ale stejně něco takového do kvalifikačního kola nepatří. Proč jsem přišel o grip, netuším,“ povzdechl si.

 

Zakopaný pes byl možná ve zvoleném setupu, kdy stáj jednoznačně upřednostnila rychlost. V prvním a třetím sektoru tak byla hodně silná, jenže ve druhém spíše podprůměrná. „Vždycky děláte kompromisy, ale pořád si myslíme, že jsme vybrali nejlepší strategii,“ nechal se slyšet výrobní ředitel Otmar Szafnauer.