Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India: Otloukání musí skončit

Force India: Otloukání musí skončit

Pérez a Ocon házejí vinu jeden na druhého.

U Force India je zase jednou veselo. Pánové Sergio Pérez a Esteban Ocon dnes utužili svoji družbu hned dvakrát. Vztahy mezi nimi jsou vskutku napjaté a vedení týmu bude muset, chtíc nechtíc, přistoupit k radikálním opatřením.

Nasvědčuje tomu alespoň cholerická reakce jinak vyrovnaného provozního ředitele Otmara Szafnauera ještě v průběhu totálně zpackaného závodu ve Spa. S okamžitou platností údajně zrušil volnou ruku, kterou dosud oba piloti měli ve vzájemných soubojích. Mexická a španělsko-francouzská krev při nich totiž obvykle vzkypí nad únosnou mez a pak se dějí věci. Jenže stáj to stojí body a v konečném důsledku i peníze.

Vinu za incident těsně po startu vzal na sebe Pérez: „Omlouvám se. Nepovedl se mně start a pak jsem bojoval s Nikem Hülkenbergem. Uhnul jsem doprava, nepodíval se do zrcátka a Estebana jsem přehlédl.“ Na druhou kolizi má poněkud jiný názor: „ Myslím si, že byl až moc optimistický, protože tam prostě nebylo místo. Nechápu, proč se cpal přede mě tady a nepočkal až po Eau Rouge, kde k tomu mohl mít veškeré předpoklady. Měl jsem poničený vůz a zkažený závod.

V Oconovi bouchly saze: „Proč je tak agresivní? Trefil moje přední křídlo a poslal mě do zdi. Riskoval bez jakékoliv příčiny. Přišli jsme o body. Půjdu znovu za ním a pořádně si to s ním vyříkám. Je to ostuda, měli jsme silnou výchozí pozici a skvělé auto.

Kdepak, tady harmonie jen tak nezavládne…