Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wehrlein začíná balit kufry

Wehrlein začíná balit kufry

Napřesrok ho zřejmě nahradí Leclerc.

Pascal Wehrlein toho k průběhu dnešní VC Belgie neměl mnoho co říct. A tak se po brzkém odstoupení rozpovídal o svém dalším závodnickém osudu.

Všechno totiž nasvědčuje tomu, že jeho dny u Sauberu jsou sečteny. Může za to prodloužení smlouvy s Ferrari jako dodavatelem motorů. Italové nádavkem hodlají týmu poskytnout i živou sílu – svého juniora Charlese Leclerca, který v současnosti vládne seriálu F2. Protože Marcus Ericsson je jedna ruka s aktuálními vlastníky stáje, je jasné, že tím, komu zůstane v ruce Černý Petr, bude nejspíše Wehrlein.

Vypadá to se mnou opravdu špatně,“ přiznal německý závodník. „Nemyslím si, že si udržím u Sauberu místo i pro příští rok. To, že Ferrari do něj chce prosadit svého svěřence, dává smysl. Doneslo se mně, že už je to v podstatě dohodnuté.

Kde by se bezesporu talentovaný mladík mohl uchytit, není zatím zřejmé. Dokonce se zmiňuje jeho návrat do DTM, což by ale rozhodně byl krok zpět. „Už před několika týdny jsem uvedl, že se Pascalovi otevírá několik zajímavých možností. Možná jsou už skutečně dveře do Sauberu přibouchnuté, ale on musí ve zbytku sezony předvést co nejlepší výkony,“ prohlásil Toto Wolff, šéf motorsportu Mercedesu, pod jehož křídla Wehrlein patří.