Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault vyrovnal svůj nejlepší letošní výsledek

Renault vyrovnal svůj nejlepší letošní výsledek

Palmer ale odjíždí opět bez bodu.

Renault dnes z Belgie může odjíždět spokojen. Měl zde po celý víkend čtvrté nejrychlejší auto a i díky tomu se Nico Hülkenberg letos již potřetí dostal na šesté místo, které je jeho dosavadním maximem.

Po startu to s ním ale tak dobře nevypadalo. Ze sedmé startovní pozice se propadl a musel se probojovávat zpět. „Měl jsem špatný start, ale napravil jsem to v první zatáčce, když se mi podařilo dostat se za Checa (Sergia Péreze) a vyvézt se za ním v Eau Rouge,“ řekl Hülkenberg. „Ve voze jsem se cítil lépe než včera. Měl jsem pak zajímavý souboj s Fernandem (Alonsem) a Estebanem (Oconem). Byl to skvělý závod a už se těším do Monzy.

Jeho stájový kolega už tak spokojený nebyl. Ve včerejší kvalifikaci ho zastavil problém s převodovkou, kvůli její výměně byl pak ještě na roštu odsunut o pět míst. V samotném závodě pak nenašel včerejší rychlost, a tak i když si stejně jako jHülkenberg v cíli polepšil oproti startu o jedno místo, odjíždí z Belgie opět bez bodu. „Kvůli penalizaci jsem musel startovat na použitých pneumatikách mezi jezdci s čerstvými gumami. Navzdory tomu se mi start podařil a po přezutí na nové gumy bylo auto ještě lepší. Bohužel jsem uvázl po většinu závodu v provozu, a tak i když jsem měl několik dobrých soubojů, nic z toho nebylo. Škoda, kdybych startoval sedmý, mohl jsem dnes rozhodně nějaké body získat.