Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen: Věděl jsem, že Lewis nebude riskovat

Verstappen: Věděl jsem, že Lewis nebude riskovat

Oba red bully dojely na stupně vítězů

Red Bull může ze Sepangu odjíždět spokojený. Oba jeho jezdci se dostali na stupně vítězů a Max Verstappen si ke včerejším narozeninám nadělil dárek, když vystoupil na stupínek nejvyšší.

Je to úžasné vyhrát zde závod,“ rozplýval se po konci závodu Verstappen. Zároveň popsal svůj souboj s Lewisem Hamiltonem: „Má závodní rychlost byla dobrá a Lewis bojoval s trakcí svého vozu. Věděl jsem, že bojuje o titul šampióna a nemůže si dovolit tolik riskovat. Tak jsem použil veškerou energii z baterie a šel jsem do toho. Jakmile se dostal na první místo, neměl o svou pozici strach: „Moje auto bylo opravdu dobré a rychlost na měkkých pneumatikách byla lepší, než jsem očekával. Byl to velmi náročný závod na fyzičku, v kokpitu bylo velmi horko. Ale jakmile jsem předjel Lewise, věděl jsem, že mohu ovládnout celý závod.

I Daniel Ricciardo byl se svým výsledkem spokojený: „Dnešní závod jsem si užil. Zpočátku jsem doufal, že bych mohl dojet na druhém místě. Ale po zastávce v boxu jsem se hlavně snažil udržet na třetí pozici, jelikož Seb (Sebastian Vettel) se rychle přibližoval. Byl jsem překvapen, že se pokusil jen o jeden útok. Pravděpodobně si zničil pneumatiky stíhací jízdou a po prvním útoku měl nějaké problémy.